Installatiebedrijf Noodverlichting

Noodverlichting brengt u veilig naar buiten

Vind de weg in nood, laat noodverlichting aansluiten! Wanneer de stroom uitvalt of rook zich in het pand samentrekt is deze verlichting meer dan welkom. De elektriciens van Botermans Elektrotechniek zijn specialist op dit gebied en verrichten ook jaarlijks onderhoud aan uw installatie. Zo wordt de weg richting uitgang makkelijk gevonden.

Noodverlichting is onmisbaar en verplicht

Noodverlichting en brandmeldinstallaties zijn belangrijke onderdelen in uw pand. Het zorgt ervoor dat u, uw medewerkers en klanten in geval van brand, stroomuitval of andere calamiteiten snel en veilig de weg naar buiten vinden. Daarnaast is het zo dat volgens de normeringen NEN 6088, NEN-EN 1838 en de ARBO-wetgeving bijna alle gebouwen moeten zijn voorzien van noodverlichting en is in de meeste gevallen dus verplicht.

De overheid stelt strenge eisen aan veiligheid. Overal waar mensen samenkomen, moet een ontruimingsplan beschikbaar zijn. Een ongeluk zit in een klein hoekje en wanneer dat gebeurt, moeten mensen snel in veiligheid zijn. De elektriciens van technisch installatiebedrijf Botermans Elektrotechniek begeleiden de realisatie van uw noodverlichting van begin tot eind; van het plan van aanpak en inspectie door de brandweer tot aansluiting en onderhoud van de noodverlichtingsinstallatie door onze elektriciens. 

'Programma van Eisen' vormt fundering

Het aanleggen van (led-) noodverlichting begint met een Programma van Eisen. De volgende vijf punten brengen we in kaart:Vluchtweg - Technisch Installatiebedrijf GBV

  • vaststellen omvang en activiteiten in het gebouw;
  • vaststellen van aanwezigheid en verplaatsing van personen en bepaling van: uit- en nooduitgangen;
  • vluchtwegen; en concentraties van mensen (verzamelplaatsen).
  • opstellen van een noodevacuatieplan;
  • vaststellen risico van werkplekken; en opstellen van een noodverlichtingsplan.

Het Programma van Eisen voldoet aan alle geldende normen en eisen, zoals NEN-EN 1838 (lichttechnische voorschriften voor noodverlichting), NEN 6088 (vluchtwegaanduiding) en NEN 1010 (eisen noodverlichtingsinstallatie). Wanneer het Programma van Eisen klaar is, leggen wij het eerst ter controle voor aan de brandweer, alvorens wij over gaan tot uitvoering (realisatie) en onderhoud.

Aansluiten

Om de kwaliteit van de veiligheid binnen uw gebouw of organisatie te verbeteren, is het van cruciaal belang dat noodverlichting aansluiten pas plaatsvindt op basis van vakkundig advies, zodat het optimaal en duurzaam functioneert. Het is belangrijk om te vermelden dat het dus veel verder gaat dan het ophangen van de bekende groene “UIT”-bordjes, welke zorgen voor een vluchtroute naar de nooduitgang. Er komt dus meer kijken bij noodverlichting aansluiten. U heeft te doen met vele bouw eisen, wettelijke voorschriften en technische mogelijkheden. Daarom brengen wij nauwkeurig de noodverlichtingsinstallatie in kaart en maken een tekening van de locaties waar de (led-) noodverlichting moet komen. Deze worden met de testlijsten samengevoegd tot een logboek.  Als dit alles inzichtelijk is wordt een noodverlichtingsplan opgesteld.  Een dergelijk plan brengt waarin niets aan het toeval wordt overgelaten. Zodra alles werkt komen wij om het jaar bij u terug voor controle en onderhoud.

Noodverlichtingsonderhoud

Noodverlichtingsonderhoud is een zeer belangrijke pijler binnen het functioneren van de installatie. Iedereen moet te allen tijde uit het gebouw kunnen vluchten. Een noodverlichtinstallatie die naar behoren werkt is essentieel. In een dergelijk onderhoud doen de elektriciens controle op vervuiling, beschadigingen en veroudering om niet goed functioneren van de installatie uit de weg te gaan. U bent zelfs verplicht om uw noodverlichtingsinstallatie jaarlijks te laten inspecteren en dit vast te leggen in een logboek. Dat allemaal volgens het ARBO – en Bouwbesluit. Bij elektricien Botermans Elektrotechniek kunt u een onderhoud – en serviceabonnement afsluiten voor het onderhoud en controle. U bent er dan jaarlijks van verzekerd dat uw noodverlichtingsinstallatie volgens de handleidingen zijn geïnspecteerd en waar nodig gerepareerd.

Led-noodverlichting

Steeds vaker maken wij gebruik van led-noodverlichting. Led gaat lang mee en is ook nog eens energiezuinig. Hier komt ook nog eens bij dat het onderhoud aan deze verlichting minimaal is. Kortom, voordelen alom, waarbij u de kosten flink vermindert. Uiteraard voldoet de led-noodverlichting aan de meest actuele Nederlandse en Europese richtlijnen!

Botermans Elektrotechniek, specialist in noodverlichting

Botermans Elektrotechniek, de elektrotechnisch installateur uit Valkenburg ZH is aangesloten bij De Noodverlichtingspecialist. Dit is een landelijk samenwerkingsverband van elektrotechnisch installateurs die naast het traditionele installatiewerk gespecialiseerd zijn in veilig en eerlijk onderhoud van noodverlichting. Op die manier kunnen de elektriciens vakkundige ondersteuning bieden bij die verplichting.

Mogelijkheden

Wilt u weten wat bij u mogelijk is, en wat het beste bij uw situatie past? Neem contact met ons op via (071) 407 48 97 of ons contactformulier voor een vrijblijvend en goed advies. Indien u al beschikt over een noodverlichtingsinstallatie en onderhoudwenst, bent u ook bij Botermans Elektrotechniek aan het juiste adres.

Wilt u een offerte of afspraak?

Wij komen graag bij u langs om de mogelijkheden te bespreken.